Door onze ruime ervaring en de vele klanten aan wie wij leveren weten wij goed wat er speelt.

OVERNAME CEBAN PHARMACEUTICALS B.V. FORMEEL AFGEROND

In maart 2024 kondigde Ceban Pharmaceuticals B.V. de overname door Medios aan.

Voor Ceban sluit de strategie van deze toonaangevend leverancier van Specialty Pharma oplossingen in Duitsland naadloos aan bij de eigen internationale strategische ambities. De overname van Ceban is voor Medios een belangrijke mijlpaal in haar Europese expansiestrategie.

Het finaliseren van deze overname was afhankelijk van het advies van onze eigen OR en van de goedkeuring door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Nadat de OR eerder al positief adviseerde, ontvingen wij eind mei bericht dat ook de NZa akkoord is.

Met het afronden van alle formaliteiten is de overname van Ceban door Medios een feit.

We kijken ernaar uit om samen met onze nieuwe collega’s van Medios het toonaangevende Specialty Pharma platform van Europa te creëren.

 

Breda, 6 juni 2024

Jeroen van der Hamsvoort
CEO Ceban Pharmaceuticals B.V.

 

NIEUWS VANUIT CEBAN PHARMACEUTICALS

Breda, 8 april 2024

Ceban Pharmaceuticals is verheugd mede te delen dat een overeenkomst is bereikt voor een overname door Medios, een toonaangevend Duits bedrijf dat actief is in gespecialiseerde farmaceutische oplossingen. Ceban Pharmaceuticals is het bedrijf achter Medsen Apotheek en Ceban HomeCare. De overname heeft voor patiënten in Nederland geen gevolgen.

Beide partijen profiteren van elkaars expertise op de markt van het voorbereiden van (gepersonaliseerde) medicatie en andere farmaceutische oplossingen. De overname biedt ook mogelijkheden voor Ceban om het netwerk en de expertise van Medios te benutten.

Jeroen van der Hamsvoort, CEO van Ceban Pharmaceuticals, benadrukt de kansen die deze overname biedt voor Ceban Pharmaceuticals: “De strategie van Medios sluit naadloos aan bij onze internationale strategische ambities. Hun sterke relatie met grote farmaceutische bedrijven zal ons in staat stellen om te profiteren van een solide toeleveringsketen, uitstekende productbeschikbaarheid en verschillende inkoopvoordelen.”

Matthias Gaertner, CEO van Medios, geeft aan hoe belangrijk deze uitbreiding naar de Nederlandse markt is voor Medios: “De overname van Ceban is een belangrijke mijlpaal in onze Europese uitbreidingsstrategie. Met haar positie als marktleider in Nederland en groeiende marktposities in België en Spanje is Ceban uitstekend gepositioneerd voor verdere groei en zeer winstgevend. Via ons gevestigde Specialty Pharma platform in Duitsland creëren we ook cross-selling mogelijkheden en synergie bij inkopen. Bovendien biedt de portfolio van Ceban een strategische diversificatie van onze activiteiten, terwijl we aantrekkelijke groeimarkten aanboren. Al met al is dit echt een transformerende transactie voor Medios.”

De overname is onderhevig aan de goedkeuring van regelgevende instanties. De formalisering van de verkoop zal daarom naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 plaatsvinden.

Over Ceban Pharmaceuticals:  

Ceban Pharmaceuticals is gevestigd in Breda en bereidt (gepersonaliseerde) medicijnen en andere producten voor ziekenhuizen en apotheken (ook wel ‘compounding’ genoemd). Ceban Pharmaceuticals voorziet ruim tweehonderd ziekenhuizen en 3300 apotheken van geneesmiddelen. Via Medsen Apotheek biedt Ceban Pharmaceuticals zorg aan in de vorm van 23 apotheken in Nederland. Via Ceban HomeCare biedt Ceban Pharmeuticals de toediening van medicatie aan huis aan door BIG-geregistreerde verpleegkundigen.

Over Medios:

Medios levert geneesmiddelen en bereidt patiëntspecifieke therapieën voor. Het bedrijf is gevestigd in Berlijn en is het eerste gespecialiseerde farmaceutische bedrijf dat beursgenoteerd is in Duitsland. Zie voor meer informatie: www.medios.ag.

Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht via info@cebanpharma.com of +31 (0)76 57 209 10.

INTRODUCTIE OPIATENPORTAAL

Ceban Clinic Services heeft in samenwerking met FarmaTools een portaal ontwikkeld om de opiaten registratie volledig digitaal te laten verlopen.
Zowel voor Ceban Clinic Services als voor de klinieken geeft het portaal inzicht in de actuele voorraden en het verbruik. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in medicatieveiligheid. FarmaTools heeft het systeem in eerste instantie ontwikkeld voor verpleeghuizen. In samenwerking met Ceban Clinic Services is het nu ook beschikbaar voor klinieken. De tool is eenvoudig in gebruik en voldoet aan de wettelijke eisen voor de opiaatregistratie. In het eerste kwartaal gaan wij starten met de eerste pilots. Eind 2023 willen wij het digitale portaal volledige operationeel hebben.

FOOTPRINT

In navolging van het meten van onze footprint nemen wij dit jaar verdere stappen om onze footprint te reduceren.
Dit jaar start Ceban Clinic Services een project om het voorraadbeheer te optimaliseren en de levermomenten aan klinieken te verminderen. Dit is positief voor de kliniek zelf maar het zorgt er ook voor dat Ceban Clinic Services efficiënter kan werken. Dit draagt bij aan de verkleining van onze footprint.
Wij gaan dit realiseren door een AI-oplossing te ontwikkelen die zowel voorraden als parameters van de kliniek bijhoudt en zodoende automatisch bestellingen plaatst zodra dit nodig is. Door analyse op de bestellingen kunnen wij heel eenvoudig juiste parameters vaststellen.